-Projekt: Non-stop, sürgősségi segélyvonal létrehozása az afrikai közösség tagjai számára, ami ingyenesen, krízis helyzetben hívható pl., ha valaki támadás, bántalmazás áldozata lett, ha esetleg rossz bánásmódban részesül a rendőrség, bevándorlási hivatal, határőrség vagy más hivatalos szerv által, okmányok elvesztése esetén, stb.

    Leírás: A segélyvonal - ügyfélszolgálata - számos önkéntes telefonos munkatárs segítségével működik. Az operátorok rendszeres ügyeleti időben dolgoznak, melyet egy koordinátor állít össze. Feladatuk a bejövő hívások kezelése, minden hívás és bejelentett eset dokumentálása, tanácsadás és megfelelő elérhetőségek megadása, valamint ha szükséges azonnali intézkedés, a helyzet súlyosságától/komolyságától függően.

 

    -Projekt: Jogsegély szolgálat

    Leírás: Ingyenes jogi tanácsadás hetente kétszer - 2-3 óra - az itt élő afrikaiakat, különösen az újonnan érkezetteket gyakran félrevezetik, becsapják, kihasználják és frusztrálják hamis információkkal, szükséges segítség meg nem adásával, mellőzéssel. Migrációs ügyek, legális státusz megszerzésére irányuló kérelmek, mint például menedék kérelem, tartózkodási, letelepedési engedély, munkavállalási engedély; családi vízum kérelmek gyakran azért kerülnek elutasításra, mert a kérvény benyújtója nem rendelkezik a megfelelő információkkal.

   Non-stop, ingyenes jogsegély szolgálat, sürgős esetekben - ezt a szolgáltatást azoknak nyújtjuk, akiket támadás, bántalmazás, szándékos elnyomás ér, akiket a rendőrség, bevándorlási hivatal, határőrség vagy más hivatalos szerv esetleg nem megfelelő bánásmódban részesít, letartóztat, vagy őrizetbe vesz, akiket nyílt diszkrimináció ér, vagy szándékosan megfosztják emberi- vagy polgári jogainak gyakorlásától.

    A projekt részeként munkacsoportot hozunk létre, amely az emberi- és polgári jogokkal kapcsolatos felvilágosító, oktató anyagokat, ismertető füzeteket és workshopokat, valamint helyi és nemzetközi szervezetek számára hivatalos beszámolókat készít elő.

 

    -Projekt: Transform your differences into your strength!

Különbözőségünk az erősségünk!

    Leírás: Ez a komplex projekt tanácsadással, workshopokkal, és oktató füzetek, tanulmányok, cikkek megjelentetésével segít egyéneknek és különböző típusú családoknak megérteni és elfogadni megkülönböztetett identitásukat, felismerni mennyire mindennapos a multikulturális és összetett-, ill. vegyes etnikai identitás modern világunkban, és hogy képesek legyenek az életük részét képező kulturális különbségeiket produktív módon használni. A projekt eleme vegyes párok részére történő tanácsadás, hogy képesek legyenek felülemelkedni különbözőségükön és elfogadni azt. Továbbá magában foglal tanácsadást afro-magyar gyermekek egyedülálló szüleinek, hogy megértsék mennyire fontos, hogy gyermekeiknek megtanítsák, vagy legalábbis lehetőséget adjanak, hogy azok megismerjék afrikai gyökereiket, örökségüket és megértsék saját identitásukat. A program része tanácsadás afro-magyar fiataloknak és egész kicsi kortól gyermekeknek, amely segít abban, hogy megértsék és elfogadják gyakran kettős identitásukat, mint egységes egészt.


 

    -Projekt: AFRIKA HANGJA - Afrikai Rádió Műsorok a Civil Rádióban (kéthetente)

és a Tilos Rádióban (Április 3-tól minden második szombaton 10:30-11:30 között)

    Leírás: A rendszeresen jelentkező műsorokban zene, hírek és számos téma, mint a politika, gazdaság, kultúra, művészetek, történelem, sport, közösség, események, ország-ismertető, afrikai receptek, játék, könyv-, film-, CD- és műsorajánlók kapnak helyet.

 

    -Hírlevél heti rendszerességgel

 

   -A Practical guide to living in Hungary (hasznos tanácsok a magyarországi tartózkodáshoz, letelepéshez) című kiadvány elkészítése

 

    -Rendszeres összejövetelek az itt élő afrikai közösség számára, minden hónap első vasárnapján 16 órától.